TR

ITSO Başkanı Başdeğirmen, BUTSO ödül törenine katıldı (17.12.2013)

BUTSO 90 kuruluş yıldönümünü kutladığı Serenler Otel'deki törende 2012'nin vergi ve ihracat şampiyonlarını ödüllendirdi

 

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BUTSO) 90. kuruluş yıldönümü ve 2012 Yılı Vergi Ödül Töreni, Burdur Belediyesi Serenler Oteli'nde yapıldı. Törende Burdur'da 2012 yılında en çok vergi veren, en çok ihracat yapan ve en çok istihdam sağlayan işadamlarına plaketleri verildi. 
MODEL ÜLKE 
Törene katılan Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, eğitim, sağlık ve bayındırlık alanlarında 12 yıl önce model arayan Türkiye'nin, bugün model ülke haline geldiğini söyledi. Cantimar, yüksek vergi ödeyerek devlete katkı yapan, bu şekilde istihdam yaratan ve ülkenin gelişmesine katkı sağlayanlara teşekkür ederek, 2008'de ABD'de başlayıp Avrupa'ya yayılan ve bütün dünyayı saran bir ekonomik kriz yaşandığını ifade eden Cantimur, Türkiye'nin de bu krizden nasibini aldığını belirtti. 
TAM KADRO KATILIM 
Törene Vali Nurettin Yılmaz, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur,Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Duran, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Garnizon Komutanı Albay Ümit Saltaş, Baro Başkanı Yusuf Çiftçi, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır,Isparta Ticaret ev Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, işadamları ve davetliler katıldı.
BUTSO'nun rekortmenleri
KURUMLAR VERGİSİ 
1 - Aytaş Akın Mermer Sanayi 2 - Kayhan Ertuğrul Mak. San. 3 - Elif Nergis Ltd. Şti. 
GELİR VERGİSİ 
1- Nuri Bayır 2- Hüseyin Özeren 3- Cengiz Karatay 
İHRACAT
1- Akın Mermer 2- Yıldız Silah 3- Çiçekmersan Mermer 
İSTİHDAM
1- Hastel Gıda 2- Aytaş Akın Mermer 3- Shermin Giyim İnşaat