TR

EXPO 2016 ANTALYA FUARINDA, ISPARTA EN İYİ ŞEKİLDE TANITILACAK (13.02.2014)

Vali Vahdettin Özkan Başkanlığında EXPO 2016 Antalya Fuarı Koordinasyon Toplantısı Yapıldı.Toplantıya ITSO’yu temsilen Meclis Başkanı Osman Şahlan katıldı.

İlçe kaymakamları, kurum müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla Valilik Göl Toplantı Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında, Isparta olarak izlenecek yol haritası da karşılıklı olarak görüşüldü. 

 

EXPO 2016 Antalya Fuarı’nın önemli bir organizasyon olduğunu belirten Vali Vahdettin Özkan, 100’e yakın ülke, 30’a yakın uluslar arası kuruluş ile 8 milyon ziyaretçinin beklendiği fuarda Isparta’nın tarihi zenginlikleri ile birlikte ekonomik, turizm ve kültürel değerlerinin en iyi şekilde tanıtılması gerektiğini söyledi.   EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay da konuşmasında ilk tanıtım çalışmasına Isparta’dan başladıklarını belirterek, tüm çevre illerden destek ve katılım beklediklerini söyledi.

Teması; “Çiçek ve Çocuk” ilkesi; “Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya” olan EXPO 2016 Antalya Botanik Sergisi,  23 Nisan–30 Ekim 2016 tarihleri arasında Antalya’nın Aksu İlçesi sınırlarında yer alan 1.121 dönümlük alanda yapılacak.