TR

Başdeğirmen istedi, Başkan adayı söz verdi (14.02.2014)

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Çakan ve partililerin ITSO’yu ziyaretinde Başkan Başdeğirmen, işadamları adına önemli isteklerde bulundu, Başkan Adayı Çakan da söz verdi.

 

Yerel seçimlerin yaklaşması dolayısıyla Belediye Başkan Adaylarının Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyaretleri sürüyor. Saadet Partisi Başkan Adayı Süleyman Çakan, İl Başkanı Cevat Gençay ve parti yöneticileri ile birlikte ITSO’yu ziyaret ederek projelerini anlattı, destek istedi. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve yöneticilerin hazır bulunduğu ziyarette, hedefler ve talepler konuşuldu. Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Çakan, göreve geldiği taktirde Isparta ile ilgili yapacağı çalışmaları paylaştı. ITSO Başkanı Başdeğirmen, işadamları adına ekonominin güçlenmesi ile ilgili isteklerini sıraladı.

‘BEN YAPTIM DEĞİL BİZ YAPTIK OLACAK’

Belediye Başkan Adayı Çakan, ITSO Başkanı Başdeğirmen’i de göreve geldiği günden itibaren şehrin önde gelen yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları ile birlik beraberlik içinde çalıştığı için tebrik ederek, “Siz Isparta’da çok önemli bir şeyi başardınız. Kaybolan birlik beraberlik olgusunu yeniden canlandırdınız. Bizlerde göreve seçilirsek belediyede aynen bu şekilde çalışıp ilimizin gelişmesi için hep birlikte elimizden gelenin daha fazlasını yapacağız.”dedi.

Seçimleri kazandığı andan itibaren particiliği bir kenara bırakacağını belirten Çakan şöyle devam etti:

“Ispartalı hemşehrilerimiz gerçekten hizmetlerin en iyisini hak ediyor. Bizim belediyecilik anlayışımız çok farklı olacak. Valilik, üniversite, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ile hep birlikte hareket edeceğiz. Partiler üstü düşüneceğiz. Elbette seçime girerken bir partimiz var ama seçimi kazandığımız andan itibaren partimiz olmayacak. Isparta’nın tamamına hizmet edeceğiz. Yerel yönetim olarak, şehri yeniden şekillendirmek için uğraşacağız. Yeni şehircilik oluşturacağız, değer üreteceğiz. Şehir cazibesini oluşturacağız. 25 yıllık iç mimari deneyimimi Isparta’ya hizmet için kullanacağım. “

KÜMELENME İÇİN YER İSTEDİ

ITSO Başkanı Başdeğirmen de işadamları adına Belediye Başkan Adayı Çakan’dan bazı taleplerde bulundu. Başdeğirmen, öncelikle gıda, mobilya ve kozmetik sektörüyle ilgili kümelenme çalışması için yer talebinde bulundu.

Başdeğirmen, “Memleket olarak daha iyi yerlere ulaşmak istiyoruz. Biz bulunduğumuz konum itibariyle üyelerimizin isteklerini göz önünde bulunduruyoruz. Belediye başkanımızın seçildiğinde yaptığı görevler belli. Ekonomimizi, ticaretimizi geliştirecek altyapı ve yatırımlara ihtiyacımız var bunlar bizim sizlerden taleplerimiz. Göreve gelirseniz bizimde beklentilerimiz mutlaka olacak. Biz şehrimizde sektörel olarak kümelenmeler yapamadık. Örneğin mobilyacılık sektörümüz çok önde gidiyor ama kümelenme konusunda bir çalışma yapılamamış. Gıda, kozmetik sekörümüz de öyle. Tüm bu sektörlerimizin altyapısı hazır ancak, yer konusunda sıkıntılar yaşıyoruz.

Bunların yanı sıra, Ispartamızın trafik konusunda sıkıntısı çok fazla, bununla ilgili çözüm üretilmeli. İnsanlar işlerini görmek için çarşıda aracını koyacak yer bulamıyor. En büyük sorunlarımız arasında da trafik geliyor.”

Belediye Başkan Adayı Çakan’a İstanbul-Isparta karşılıklı uçak seferleri için Belediyenin Havaalanı’na yolcu getirip götürmek için otobüs hizmeti verdiğini hatırlatan Başdeğirmen, “Biz bu konuda Belediyemize teşekkür ediyoruz. Bilindiği üzere Mayıs ayında seferler 7 güne çıkacak. Dolayısıyla şuan  3 gün verilen havaalanına yolcu taşıma hizmeti  7 güne çıkacak ve buda belediyemiz için önemli bir maliyet. Biz şimdiden bunun sözünü almak istiyoruz. “dedi.

 

            Belediye Başkan Adayı Çakan’da tüm konularda işadamlarının istekleri doğrultusunda hizmetler vereceğini belirterek, Başdeğirmen’in tüm talepleriyle ilgili de söz verdi.