TR

İşadamları taleplerini ITSO’da Başkan Günaydın’a aktardı (13.03.2014)

İşadamları taleplerini ITSO’da Başkan Günaydın’a aktardı

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Günaydın ile  Milletvekili Korkmaz ve partililerin ITSO’yu ziyaretinde Başkan Başdeğirmen, işadamları adına önemli isteklerde bulundu.

Yerel seçimlerin yaklaşması dolayısıyla Belediye Başkan Adaylarının Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyaretleri sürüyor. Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın, Milletvekili Nevzat Korkmaz  İl Başkanı İsa Yalçın, partililer ve belediye meclisi adayları ile  birlikte ITSO’yu ziyaret ederek projelerini anlattı, destek istedi. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve yöneticilerin hazır bulunduğu ziyarette, hedefler ve talepler konuşuldu.

ITSO ISPARTA’YA HİZMET AKINI BAŞLATTI

Milletvekili Nevzat Korkmaz, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ekibini Isparta’da birlik beraberlik ruhunu yeniden harekete geçirerek yoğun tempoda çalıştıkları için taktir ettiğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

“Isparta Ticaret ve Sanayi Odamızı önemsiyoruz ve çalışmalarını taktirle karşılıyoruz. ITSO’da bu sözümüzü hakediyor kısa dönemde bunu gördük, Isparta’ya hizmet akını başlattınız sizlere teşekkür ediyorum. Hizmetleriniz geleceğe ışık tutuyor. Tabiki siyaset kurumu millete hizmet etmek için var. Bende huzurlarınızla bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Kim kazanırsa kazansın güzel Ispartamız kazansın. Bir ilde hizmet etmenin birçok yolu var buna aracı olan birçok kurum var bunlardan biri Belediyedir yani  halkın temsil edildiği bir yer. Ancak Ticaret ve Sanayi Odası gibi sivil toplum kuruluşları da yönetime katılma noktasında çok önemli yerlerdir. Biz Isparta’yı hep birlikte yönetmek istiyoruz. Dolayısıyla  yeniden yetki istiyoruz. Bu güne kadar yaptığı hizmetler ve ITSO başta olmak üzere bütün kurumlarla iyi ilişkiler kurmuş bir başkanımızla yola çıktık ve destek bekliyoruz. “

ISPARTA OLARAK HEP BİRLİKTEYİZ

MHP İl Başkanı İsa Yalçın da konuşmasında, “  Isparta’nın yapılmış hizmetleri üzerine daha iyi hizmetler  yapmak için tekrar göreve talip olduk. Ispartamızın en önemli kuruluşları arasında Ticaret ve Sanayi Odamız var. Yaptıkları çalışmalar gerçekten önemli. Her zaman Isparta ortak paydasında birlikte olduğumuzu ifade etmek isterim. Isparta için en hayırlı sonuç inşallah 30 Mart’ta sandığa yansır. “

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Başkan Adayı Günaydın da yaptığı hizmetler ve yapacakları çalışmalar ilgili işadamlarına bilgiler verdi. Seçimi kazandığı taktirde tekrar birlikte güzel işlere imza atmak istediklerini belirten Günaydın, işadamlarının taleplerine de her zaman açık olduklarını söyledi.

İŞADAMLARI BELEDİYEDEN NE İSTİYOR?

ITSO Başkanı Başdeğirmen, ITSO seçimlerinin ardından Isparta adına yaptıkları çalışmaları paylaştı.  Başkan Başdeğirmen, belediye ile Isparta Ticaret Sanayi Odası’nın hep uyum içinde çalıştığını seçim sonrasın da kim seçilirse seçilsin yine uyum içinde çalışacaklarını belirterek, “İşadamları olarak bazı taleplerimiz var, seçildiğiniz taktirde biz bunlarla ilgili sizden şimdiden söz almak isteriz. “dedi.

Gül Petek Sanayi Sitesi’ne yapılacak olan TOBB Meslek Lisesi’nin arsa tahsisi konusunda desteklerinden dolayı Günaydın’a teşekkür eden Başkan Başdeğirmen şu taleplerde bulundu:

“Göreve geldikten sonra işadamları olarak sizlerden bazı isteklerimiz var. Odamızı ziyarete gelen tüm belediye başkanı adaylarımızdan söz aldık. Sizlerin de desteğini bekliyoruz. Bugüne kadar yaptınız hizmetlere teşekkür ediyoruz. Örneğin Isparta İstanbul uçak seferleri için Belediyemiz servis veriyor. Uçuşlar önümüzdeki aylarda 7 güne çıkacak, bu 7 günde servisi devam ettirmenizi istiyoruz.

Sektörel kümelenme çalışmalarımız var. Bu kapsamında, kozmetik,  mobilya ve gıda sektörüyle ilgili kümelenme çalışmaları başlattık, ancak yere ihtiyacımız var. Belediye’nin yeri olabilir eğer olmazsa kamulaştırma konusunda destek istiyoruz. Bu bizim için çok önemli.

Bunların dışında 1/100 0000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı ile Isparta olarak hep birlikte çalışmalar yaptık ve planın iptali yapıldı, değişen yeni planın takibini iyi yapmanızı istiyoruz.

Ayrıca, mahrukatçılar sitemizdeki esnafımız büyük tırlarla iş yaptıkları için alan yetersizliği dolayısıyla sıkıntılar çekiyor, iş yerlerini dışarıya taşımak isteyen esnafımızın önünün açılmasını ve tırlar için park alanı oluşturulmasını talep ediyoruz. “

ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan’da ponzanın özel sektöre açılması ve küçük sanayi sitelerinin düzenlenmesi konularında Başkan Günaydın dan destek istedi.