TR

CHP Genel Başkanı ITSO’yu ziyaret etti (31.07.2014)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ITSO’da işadamlarıyla buluştu. Kendisinin Evliya Çelebi gibi gezip aday İhsanoğlu’nu anlattığını belirten Kılıçdaroğlu, Isparta’dan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İhsanoğlu’na destek istedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu anlatmak amacıyla Isparta’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan, ITSO Meclis Üyeleri ve Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu.   

 

ÜLKEMİZİN DEMOKRASİSİ İÇİN ÖNEMLİ

İlk olarak konuşan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kılıçdaroğlu’nun ikinci kez Odaya geldiğini ve kendilerini ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. Isparta ticaretiyle alakalı birçok konuda öncü olmaya çalıştıklarını vurgulayan Başdeğirmen, “Ekonominin gelişmesi, istihdamın fazlalaşması adına birçok çalışma içerisindeyiz. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Sayın Genel Başkanımızın da bu amaçla geldiğini biliyoruz. İlk kez halk tarafından seçilecek bir seçim olması önemli bir durum arz ediyor. Bu ülkemizin demokrasisi için önemlidir. İnşallah memleketimiz için hayırlı olan sonucu hepimiz için hayırlı olan bir seçim olur. Bizler de işadamları olarak her zaman için seçimlerin olumlu sonuçlarını bekliyoruz. Bizler çalışmalarımızı sağlıklı yapabilmek için buralarda başarılı olan ve memleketimiz için yararlı çalışmaların yanındayız. Bizim üzerimize düşen vazife neyse üyelerimizle birlikte her türlü çalışma içerisindeyiz. Sayın genel başkanımızın Isparta’ya ve Odamızı ziyaretinde dolayı son derece mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ayrıca kendisine Odamızı ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Cumhurbaşkanı adayını belirlerken yaşadıkları süreci anlattı. Öte yandan bir partiye genel başkan seçmediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Biz Türkiye Cumhuriyeti’ne Cumhurbaşkanı seçiyoruz. İşin özü budur. Burada partiler yarışı yoktur. Bir partiler kavgası yoktur. Seçeceğimiz insan temiz ve ahlaklı birisi olmalı. Hiçbir ülkenin anayasasında Cumhurbaşkanı ahlaklı olmalı yazmaz. Çünkü işin doğasında o vardır. Cumhurbaşkanı saygın birisi olmalı. Anayasamızdaki temel kural Cumhurbaşkanının tarafsız olacağı. Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Sigorta atarsa sonu felaket olur. Bir anayasa kitapçığı atıldı. Faturayı hepimiz çektik. O nedenle diyoruz ki oraya oturacak kişi devletin kurumlarını uyum içinde çalıştıracak. Kavga etmeyecek. Kavgadan uzak olacak. Onun için tarafsız olacak diyoruz. Her partiye eşit olacak. biz aday gösterdik diye bizlere yakın olacak demiyoruz. Her partiye eşit mesafede olması lazım. Biz bunu savunuruz. Aksi halde makamı zedelemiş olur. Bayrağı temsil eden makama biz hep saygı duymuşuzdur. O nedenle her vatandaşın kullanacağı oy çok önemlidir. Tarafsız, bilge, dürüst, uluslararası arenada saygınlığı olan bir cumhurbaşkanı istiyorsak sandıkta tercihimiz buna göre yapacağız.”