TR

ITSO Başkanı H. Hüseyin Kaçıkoç Cumhurbaşkanı ile Hollanda'da (16.04.2012)

Türkiye-Hollanda diplomatik ilişkilerinin tesisinin 400. yılı kapsamında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 16 -19 Nisan 2012 tarihlerinde, Hollanda’ya yapacağı resmi ziyarete eşlik edecek TOBB ve DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile yaklaşık 100 kişilik bir özel sektör heyetinin içinde ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç da bulunuyor. Hollanda’da işbirliği ve yatırım imkânlarını araştıracak.

Hollanda ziyareti, 16-17 Nisan tarihlerinde Amsterdam, 18 Nisan’da Rotterdam ve 19 Nisan’da Maastricht şehirlerini kapsıyor. 17 Nisan 2012 tarihinde, Amsterdam’da her iki ülke iş dünyasının geniş katılımı ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi, Tarım ve İnovasyon Bakanı Maxime Verhagen ile Hollanda Veliaht Prensi Willem Alexander ve eşi Prenses Maxima’nın da katılacakları “Türkiye-Hollanda İş Forumu” düzenlenecek. Forum’a yaklaşık 500 kişilik bir katılım olması bekleniyor.

Tarım ve hayvancılık; lojistik ve taşımacılık, yenilenebilir enerji ve çevre teknolojileri konularında sektörel yuvarlak masa toplantıları düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Gül, Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi, Tarım ve İnovasyon Bakanı Maxime Verhagen ile Hollanda Veliaht Prensi Willem Alexander ve eşi Prenses Maxima’nın başkanlıklarında, sınırlı sayıda Türk ve Hollandalı CEO’ların katılımı ile bir de “CEO Forumu” gerçekleştirilecek. 18 Nisan’da, Rotterdam’da Avrupa’daki Türk girişimciler ile TOBB ve DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında bir toplantı yapılacak.

Avrupa’nın beşinci büyük ekonomisi

HOLLANDA, kişi başına 40 bin dolarlık yüksek milli geliri ile Avrupa’nın 5. dünyanın 16. büyük ekonomisi. Dünyada yabancı yatırımların en çok yapıldığı ülkeler sıralamasında 7. sırada. Ülkede 6 bin yabancı şirketin merkezi bulunuyor. 2011’de Hollanda’ya Türkiye’nin ihracatı 3.2 milyar dolar, ithalatı ise 4 milyar dolar olarak gerçekleşti.