TR

Kadının önemi artıyor (10.03.2015)

Isparta Ticaret Sanayi Odası TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu ile SDÜ Kadın Sorunları Araştırma Merkezi işbirliğinde düzenlenen panelde kadının toplumdaki yeri ve başarı hikayeleri anlatıldı.

 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu ile Süleyman Demirel Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM) işbirliğinde ‘İş Hayatında Kadın’ konulu panel düzenlendi.  Isparta Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar ile KASAUM Müdürü Doç. Dr. Gülin Beyhan’ın ev sahipliğinde yapılan panele Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Şahlan, Başkan Yardımcısı Metin Çelik ile yönetim kurulu üyeleri,  SDÜ Rektör Yardımcısı Hüseyin Akyıldız ile Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün ve çok sayıda davetli katıldı.

Güneykent Kasabasında ekonomik zorluklar içinde yaşayan ve Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan dikiş-nakış kurslarına katılarak, evinin geçimine katkı sağlayan 2 çocuk annesi Nazan Okkan KOSGEB’in desteği ile kendi işyerini açarak ev hanımlarına örnek teşkil ettiği için Isparta Kadın Girişimciler Kurulu tarafından yılın kadını ödülüne layık görüldü. Panel öncesinde Özkan’a ödülünü ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan verdi.

KADIN EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI

SDÜ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gülin Beyhan da konuşmasında kadınların sosyal hayatta daha güçlü olması gerektiğini söyledi. Beyhan şöyle devam etti:

“Kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesi açısından önemli bir gün olan Kadınlar Günü  ne yazık ki artan kadına şiddet olaylarının gölgesinde kutlanmaktadır. Şiddetin önlenmesindeki en önemli yollardan biri toplumsal yapı içerisinde kadınları güçlendirmektir. Kadınlar için eşitliğin sağlanması ve şiddetin yok edilmesi  ekonomi, sağlık ve eğitim gibi diğer birçok alanda ilerlemenin buna bağlı olması nedeniyle önemlidir. Küresel ve ulusal boyutta çalışmalar doğrultusunda KASAUM kadının toplumsal hayatta hak ettiği yere kavuşması için çalışmalar yürütmektedir.”dedi.

KADIN HER YERDE FARK YARATIR  

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar, Türk kadının toplumdaki yerinin çok önemli olduğunu söyledi. Kadınların gerek iş hayatında gerekse sosyal hayatta bulunduğu tüm platformda fark yarattığını belirten Çağlar, “Her ne kadar kadınımızın değeri eskisi gibi anlaşılmasa da şiddete maruz kalsa da Türk kadını yine üretmeye yine topluma yön vermeye devam etmektedir. Çünkü ülkemizin ve toplumumuzun dünyadaki  gelişmişlik seviyesine ancak kadınlarımızın aktif rol almasıyla gelmesi mümkündür. Kadının olduğu yerde üretkenlik şefkat sevgi ve bereket vardır. “dedi.

KADINLARIMIZ İŞ HAYATINDA DAHA FAZLA OLMALI

ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan da kadınların iş hayatında daha fazla yer alması gerektiğine dikkat çekti. Kadınların iş hayatında erkeklere oranla daha çalışkan ve daha dikkatli olduğunu belirten Şahlan şöyle devam etti: Kadının olduğu yerde bereket şefkat ve sevgi olduğu açıkça ortada. Dünyanın neresine gidersek gidelim bu bir gerçek. Kadınlarımızın her alanda daha aktif olmalı. Biz erkekler olarak kadınlarımıza inanmalıyız ve güvenmeliyiz.  İş hayatında kadının yer alması ciddiyeti ve başarıyı getirir.

SDÜ Rektör Yardımcısı Hüseyin Akyıldız da, kadınlara değer verilmesi gerektiğini söyledi.

Ardından İş Hayatında Kadın  konulu panele geçildi. SDÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Akça’nın yönetiminde gerçekleşen panelde, Gül Turizm AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Yeliz Gül Ege, 2012 Yılı ATSO Kadın Girişimcisi Fatma Gürses, Betaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Gürsu ile Sakine’nin Sofrası Sahibi Sakine Sarıyıldız yaşadıkları zorlukları ve hayat mücadelelerini anlatarak çeşitli mesajlar verdiler.

Panelin ardından konuşmacı olarak katılan kadınlara plaket ve çiçek verildi.

Daha sonra Kadınlar Günü dolayısıyla Ebru Sanatçısı Yavuz Selim Erdinç’in Ebru Sergisinin açılışı yapıldı. Serginin açılışını ITSO Meclis Başkanı Şahlan, Başkan Yardımcısı Metin Çelik, Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, KASAUM Müdürü Doç. Dr. Beyhan, Isparta Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Çağlar yaptı.

Serginin açılışında sonra ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan’da Ebru Sanatçısı Cemile Kayseri ile birlikte ebru yaptı. ITSO Meclis Başkanı Şahlan’ın yaptığı motifler izleyenler tarafından beğeni topladı.