TR

ITSO Başkanı Başdeğirmen Başbakana sorunları anlattı (15.04.2015)

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, TOBB’da düzenlenen olan 8. Ticaret ve Sanayi Şurası’nda Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanlara Isparta’nın sorunlarını anlatma fırsatı buldu. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ile Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen katılan Başdeğirmen burada Teşvikten, duble yollara,   gülden elmaya kadar  Isparta’nın birçok sorununu çözüm önerileriyle birlikte anlattı. 

8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili Bakanların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi. 81 ilin oda-borsa başkanları illerindeki en önemli 5 sorunu ve çözüm önerisini birinci ağızdan hükümete aktarma fırsatı buldu.​

Şura’ya Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve diğer ilgililer katıldı.

 

Şura’da                 ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen,  Isparta Ticaret Borsası ile Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası’nı da temsil etti. Başdeğirmen şurada, Isparta’nın teşvik sorunu, yollar ile  gülünün desteklenmesi, elmaya ihracat desteği ve elma borsası kurulması ile Isparta’nın tarihi ve tururistik değerlerinin tanıtımıyla ilgili çalışmalar yapılması yönünde sunum yaptı.