TR

Bu çocuklar hepimizin (12.05.2015)

Isparta Uyuşturucu Bağımlılıkları alkolizm ile Mücadele Derneği Başkanı İbrahim Uzunköprü ve Sporcu Yaşar Erbil ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret ederek destek istedi.

 

 Çocuğu madde bağımlısı ailelerin kurduğu Isparta Uyuşturucu Bağımlılıkları Alkolizm ile Mücadele Derneği, faaliyetlerine başladı. Bir yandan çocuklarını uyuşturucu batağından kurtarmaya çalışan aileler bir yandan da bu batağa sürüklenmiş yeni gençlere yardımcı olmayı amaçlayan dernek rehabilitasyon merkezi kurmayı hedefliyor. Dernek Başkanı İbrahim Uzunköprü ve Dernek yöneticisi Yaşar Erbil konuyla ilgili bilgi vermek ve destek istemek için ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret ettiler.  Kendisinden destek isteyen dernek yöneticilerine’ her türlü desteğe hazırız’ sözünü veren Başdeğirmen, “Bu çocuklar hepimizin çocuğu topluma yararlı olmak için öncelikle çocuklarımızı uyuşturucu maddelerden ve alkolden korumamız gerekiyor. “diye konuştu.  

AMAÇ REHABİLİTASYON MERKEZİ KURMAK

Başkan İbrahim Uzunköprü, lisedeki oğlunu uyuşturucunun pençesinden kurtarabilmek için 3 yıl mücadele verdiğini ve başarılı olduğunu, sonrasında dernek kurmaya karar verdiğini söyledi. Oğlu için gösterdiği özveriyi diğer ailelerin çocukları için de göstermeye çalıştığını belirten İbrahim Uzunköprü, uyuşturucu bağımlısı gençler için bir rehabilitasyon merkezi kurmayı düşündüklerini vurguladı.

MALİYET GEREKTİRİYOR

Gençlerin uyuşturucu batağından kurtarılması için mücadele ettiklerini kaydeden Uzunköprü, şöyle devam etti:

"Bir rehabilitasyon merkezi hedefliyoruz. Türkiye'nin çeşitli illerinde bu merkezler var. Biraz yüksek maliyetli. Planladığımız merkezin içerisinde kesme çiçekçilik gibi amatörce yapılabilecek uygulamalar olacak. Organik yumurtacılık, besicilik gibi etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Hem çocukların bu süreçte boşta kalan zamanlarında değerlendirebilecekleri bir işleri olsun hem de sosyal etkinlik olsun istedik. Bu sayede merkezin giderlerini kendi kendine karşılamış olacağız. Isparta'ya bir şeyler kazandırmayı hedefliyoruz. Sonuç olarak Isparta ilklerin kenti ve biz de bu konuda bir ilki yapmak için ilk adımlarımızı attık. Analar ağlamasın, babaların ciğeri yanmasın. Çocuklarımız heder olmasın. Çocuklarımız üretebilen, her konuda fikri olan, ülkesini, devletini sevebilen evlatlar olsun diye uğraşıyoruz. Dernek yöneticiliği açısından acemi olduğumuzdan devlet büyükleri ve sivil toplum kuruluşlarının yardımına ihtiyacımız var. Onlar da sağ olsunlar bize gereken desteği vereceklerini söyledi. Biz de onlardan aldığımız güçle çalışmalarımıza başladık" dedi.

ITSO OLARAKHER TÜRLÜ DESTEĞİ HAZIRIZ

                Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başdeğirmen de böyle bir dernek kurdukları için Uzunköprü ve Erbil’e teşekkür etti. ITSO olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Başdeğirmen, “Bir kereden bir şey olmaz” diyerek bu batağa saplanma riskine açık olan gençlerimizi hep beraber korumalıyız. Özellikle anne,baba ve öğretmeninden daha çok grup psikolojisinin etkisinde kalan ergenlik çağı gençlerimizin tehlikeye daha açık olduğu görülmektedir. Burada özellikle yoğun tempo içinde çalışan anne ve babaların çocuklarına yeterince vakit ayıramamaları, onlarla ilgilenememeleri çocuklarının riskli grup içerisine girmesinin de nedeni olarak görüleceğinden; anne-babaların bu hususlarda daha dikkatli olmaları beklenmektedir. Ayrı odalara sahip çocuklarımızın kendi odalarında denetimden uzak saatlerce İnternet başında korumasız olarak vakit geçirmeleri ya da “ödev yapmak” bahanesiyle internet kafelerde vakit öldürmeleri onları madde bağımlılığının açık hedefi durumuna getirdiği unutulmamalıdır.  Başta çocuklarımız olmak üzere milletimizin madde bağımlılığı illetinden kurtulabilmesi adına ITSO olarak her türlü desteği vermeye hazırız.”dedi.