TR

Isparta cazibe merkezi olmalı (12.05.2015)

ITSO 16. Grup (Konaklama Yerleri, Danışmanlık ve Turizm) Meclis Üyesi ve  Parkım Ticaret Ortağı, Murat Çelebi hizmet sektöründe işletmelerin memnuniyeti en üst sevide tutması gerektiğin dikkat çekerek, “Isparta her zaman tercih edilen bir il olmalı.”dedi.

ITSO 16. Grup (Konaklama Yerleri, Danışmanlık ve Turizm) Meclis Üyesi ve  Parkım Ticaret Ortağı, Murat Çelebi,  Isparta’da hizmet sektörünün en geliştiğini söyleyerek, kaliteli ve müşteri memnuniyeti üst sevide tutulması gerektiğini savundu.  Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak 16. Meslek komitesinin hizmet sektörünün geleceğiyle toplantılar ve çalışmalar yaptığını belirten Çelebi, “Biz odamızda hizmet sektörüyle ilgili olarak haftada bir toplantı yapıp, sektörün gelişmesi, daha iyi hizmet verilmesi, müşteri memnuniyeti ve en önemlisi Isparta’nın cazibe merkezi haline gelmesi için  toplantılar yapıyoruz.  Sektör temsilcileriyle fikirlerimizi paylaşıp onların sorunlarına çözüm olmaya çalışıyoruz.”diye konuştu.  

Isparta’nın dışarıdan gelen misafirler ve üniversite öğrencilerin tekrar tercih ettiği iller arasında olması gerektiğini belirten Çelebi şöyle devam etti:

“Isparta’daki tüm sektörler içerisinde hizmet sektörü hızla gelişiyor. Öğrencilerimizin çok büyük payı var. Onların ihtiyaçlarını giderebilmek için yeni işyerlerimiz açılıyor. Tabiki burada  lokomotif üniversite. Isparta’nın cazibe merkezi olması gerekiyor. Isparta’nın cazibesini artırmamız gerekiyor. Biz işverenlere ve halkımıza çok büyük pay düşüyor. Dışarıdan ilimize gelen misafirlerimizin ilimizi tekrar tercih etmesi için cazibe merkezi haline getirmemiz gerekiyor. Yeni işyerleri açılıyor. Tabiki bunlar ihtiyaç doğrultusunda meydana geliyor. Daha kaliteli daha güzel mekanlar açılıyor. Burada temennimiz  kaliteli ve uzun ömürlü işyerlerinin açılması. Şehrimizi öğrencilerin tercih etmesi çok önemli. Üniversitemiz halkımız işverenlerimiz, hizmet sektörü temsilcileri şehrimizi daha da güzelleştirmeli. Örneğin bir öğrenci ben Isparta’da okumak istiyorum diyebilmeli. “dedi.