TR

Vergilerle büyüyoruz (13.11.2015)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve yönetim kurulu üyeleri  Isparta İl Defterdarlığına atanan Nazım Kaya’yı ziyaret etti. Ziyarette verginin önemine dikkat çekildi. Defterdar Kaya vergisini zamanında ödeyen işadamlarına teşekkür etti.

 Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve yönetim kurulu üyeleri Defterdar Nazım Kaya’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Ziyaretteki konuşmasında verginin önemine dikkat çeken ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ispartalı mükelleflerin vergisini zamanında ödediğini belirterek, “Üyelerimizin vergiyi zamanında ödemesi bizleri gururlandırıyor.”dedi.

ITSO Başkanı Başdeğirmen, “Verginin önemini biliyoruz. Ödediğimiz vergilerle yatırımlar yapılıyor. Bizde Isparta’mızda ne kadar vergi ödersek o kadar yatırım yapılacağını biliyoruz. O nedenle Ispartalı işadamları ve mükellefler olarak vergiyi önemsiyoruz. Sizlerin de açıklamalarından gördüğümüz gibi Ispartalı mükelleflerde borcuna sadık. Türkiye genelinde iyi bir noktadayız vergi ödeme konusunda. Bununla da gurur duyuyoruz. Bizde vergi rekortmenlerimizi ziyaret edip onlara plaket takdim ediyoruz. İşadamlarımızın daha rahat ticaret yapabilmeleri daha fazla vergi verebilmeleri ve kayıt dışı ekonomi ile mücadelede hep birlikte çalışacağız.”diye konuştu.  

 Isparta’da vergilerin yüzde 80’nin tahsil edildiğine dikkat çeken İl Defterdarı Nazım Kaya, son iki ay içerisinde Türkiye ortalamasını yakalayacaklarını dile getirdi. Kaya, “İlimizde vergi mükellefiyeti açısından yüzde 80 oranında bir tahakkuk tahsilat oranımız var. Türkiye çapında da hedefimiz 90,5 iki aylık sürede hedefimize ulaştığımız taktirde Isparta ili olarak vergi bağlamında kendine düşen görevi yapan il konumuma gelmesini sağlayacağız. Ben ekibim ve kendim adına sizlere teşekkür ediyoruz. Kayıt dışı ekonomi diye adlandırılan kaydı olmayan mükellefleri kayıt altına almak en büyük hedefimiz. Kayıt dışı ile mücadelede yoğun çalışmalar yapacağız.”dedi.